Miért lettem coach?

2019. 07. 01. | | életmód

Még nem meséltem róla, de az a helyzet, hogy elvégeztem egy coach sulit, május közepe óta hivatalosan is coach vagyok. Mivel még a barátaim közül sem érti mindenki, hogy miért tanulok tovább és képzem magam látszólag teljesen más irányban, mint amivel foglalkozom, gondoltam ideje erről beszélnem.

Zai Viki

Több mint három éve indultam el egy intenzív önismereti úton, ez nekem egy élethosszig tartó fejlődési folyamat, amelybe nagyon sok munkát raktam eddig is, és ezután is ezt tervezem. Sokszor borzasztó nehéz pillanatok jöttek és fájdalmas volt szembenézni önmagammal, de ezt nem lehet megúszósan csinálni. Vagy beleállok és felismerem a gyenge pontjaimat vagy hagyom a fenébe az egészet. Hát én beleálltam.

Ennek a folyamatnak a része volt az is, hogy beiratkoztam egy coach iskolába, mert nagyon érdekelnek az emberi kapcsolatok és azok alakulása. Amikor a coach tanfolyamra jártam, akkor kezdett körvonalazódni bennem, hogyan is fogom ezt jól hasznosítani a munkámban és az életemben. A lakberendezés, illetve a megrendelők igényeinek sokszor nem egyértelmű meghallása is empátiát követel egy tervezőtől, tehát ha innen nézem, a mindennapi munkámban is jól tudom hasznosítani a tanultakat. De van itt még valami: elérkeztem egy olyan pontjára az életemnek, amikor úgy éreztem, hogy a lakberendezés önmagában már kevés, valami többet szeretenék adni. Szép lassan megvilágosodtam, hogy a bennem lévő tudást és tapasztalatot kell(ene) megosztanom olyanokkal, akik az úton még mögöttem járnak. Ez a felismerés vezetett oda, hogy létrehoztam a Személyes Márkaépítés Alapozó Workshopot, amely rengeteg pozitív energiával töltött fel és büszkén mondhatom, hogy a résztvevők is nagyon élvezték. Megélni azt, hogy értéket adhatok másoknak, akiknek ez segít, boldogok és hálásak lesznek, ez valami mámorítóan jó érzés, és azt hiszem nekem ez az igazi siker.

Szolgálati közlemény: sokan kérdeztétek privát üzenetben, hogy mikor lesz a következő workshop, szeretném jelezni, hogy szemptember második felében. A pontos időponttal és a részletekkel kapcsolatban nemsokára jelentkezem a közösségi médiában ismert összes felületemen.

A coach énem kiteljesedésének következő állomása pedig a személyes Mentor-programom, amely egy intenzív három hónapos közös munka. Ebben a folyamatban a mentoráltam személyes és szakmai fejlődését támogatom, csak az ő kihívásaira és esetleges elakadásaira koncentrálunk. Havonta egyszer találkozunk és átbeszéljük a célokat és a megvalósítási stratégiát, amelyet számon is kérek, tehát nem arról van szó, hogy csak beszélgetünk, bár önmagában egy beszélgetés is nagyon sokat tud segíteni szerintem. Ha téged is érdekel a Mentor-program és úgy érzed, jól jönne egy mentor, aki kísér az utadon, jelentkezz emailben!

Ezeken kívül pedig szívesen várok mindenkit, akinek szüksége van személyes támogatásra a vállalkozásával kapcsolatban, mert én magamon is megtapasztaltam a coaching erejét és biztosan állíthatom, hogy ha van melletted valaki, aki hisz benned és támogatja az elképzeléseidet, felhívja a figyelmedet olyan tényezőkre, amelyeket esetleg nem látsz, akkor sokkal gyorsabban leszel képes haladni a saját utadon. Szóval mostantól személyes coachingot is vállalok, keressetek bátran!

Az Instagramon ITT találtok meg.

Portréfotó: Tóth Milán, slide fotó: pixabay.com